Sunday, December 12, 2010

Kenapa Lelaki Suka Pukul Perempuan?

Recently we read a lot about this type of violence against womens. There were so many cases reported pasal benda ni. Tak kira la sama ada husband and wife ke, boyfriend girlfriend (termasuk jugak yang songsang), kawan-mawan and apa-apa lagi yang berjantina berlainan. Why this thing happened? Why???
Sila jangan salahkan ibu mengandung.


Rasa pelik dan kelakar pon ada bila baca story pasal ni. Because punca si suami belasah isteri sometimes pasal benda yang remeh. Salah satunya yang pernah aku baca si isteri berbual kat telefon, lambat bukak pintu, masak tak sedap, cemburu yang melampau-lampau macam borak dengan jiran sebelah rumah and macam-macam lagi la. Kalau belasah nak mendidik or mengajar takpe. Sampai mati okay! Gilo ke apa. Pasal belacan macam dalam cerita P. Ramlee tu tak pernah jumpa lagi. Tapi tak tahu la esok lusa keluar pulak case isteri kene sembelih sebab tak guna belacan time masak kangkung goreng belacan. Kene bawak pergi jumpa pakar sakit jiwa la dieorang ni.

Ada tu pulak, boyfriend belasah girlfriend. Dalam youtube bersepah la video pasal ni. Ada tu sampai kene pijak. Hei kamu!Ya....kamu yang suka belasah perempuan ni. Apa hal nak belasah girlfriend ko? Binik ko ke? Belom jadi bini suka-suka ati ko jer nak belasah anak orang. Ingat macho ke? Salah tempat ok nak tunjuk kejantanan ko tu. Tak pasal-pasal aku emo apa hal pulak? Tersangat la geram sebab dieorang ni takde otak. Yang si girlfriend pulak merelakan jer kene tunjal kepala dengan boyfriend. Konon sebab sayang. Poodah! 

Kalau aku lah sampai dah kene tunjal macam tu, takde makna nya nak stay lagi dengan jantan macam tu. Belom kahwin lagi dah pandai nak naik tangan. Esok dah kahwin macam mana? Tak salah okay kalau ko nak mengajar tapi tak perlu lah sampai naik kaki tangan. Paling kuat pon kalau wife tu degil sangat, jentik je telinga die. Kalau degil lagi, lempang yang paling perlahan la. 

Degil ye.....jentik telinga die

And kat sini i would like to suggest to all womens to learn martial arts. Hehehe...paling kuat pon belajar silambam pon dah ok apa. Kalau ada siapa-siapa yang berani naik tangan dengan korang lagi, bukak terus silat kuntau kat dioerang tu. 


8 orang telah menjarah:

infozi.com said...

sememangnya dayus... tapi pompuan ni kdg degil! hehe.. tapi agk2 la sampai mati. ish..ish..

KaYraKamaL said...

yup....memang dayus pon....
huhuhu

rossoneri said...

itu psiko namanya..dan wanita yang kena tu,jgnlah jadi psiko juga dengan berdiam diri membiarkan diri diperlaku begitu...hmmmmm

KaYraKamaL said...

setuju sangat2

virulent lolita tan benihime said...

try la pkul..bg karate sat lg..hahaha..mmg tak gentleman la laki pukul pompuan tp klu pompuan pun wt hal.pdnla muke ko klu kena..huhuhu

Cik Kamoo said...

sstgh lelaki nie kejam!! ingat perempuan nie hape...nk pukul suka2 hati. Cuma tak semua lelaki mcm tu...masih ada yg baik dan berhati mulia....tp tak ramai la.

Cikgu Fikri said...

Ni kategori jantan kuang hajo...
huhuhhu..
anyway, fiq follow ur blog..
huhhhu :)

KaYraKamaL said...

virulent: ya....tp x smestinya dibalas dgn keganasan

cik kamoo: betul 2. hopefully

Cikgu fikri: thanx....

Post a Comment

Ada orang sedang MENJARAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

KaYra KamaL | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates